De beste tipsene til velykket markedsføring på Instagram


Hvorfor er Instagram så viktig for bedrifter, spør du? Her kommer to gode grunner:

Ble du mer nysgjerrig på hvordan bedriften din kan få en vellykket markedsføringstrategi på Instagram nå? Etter å ha lest dette innlegget skal du vite det meste du trenger for å lykkes på denne kanalen.

Det er så utrolig mange muligheter på Internett for bedrifter. Når man bestemmer seg for å synliggjøre en bedrift digitalt er det mange forskjellige kanaler man kan velge mellom. Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal starte, eller hva man skal fokusere på. Snapchat, Instagram og Facebook vil også gi forskjellig type resultater, og noen kanaler er kanskje bedre egnet for din bedrift enn andre. Først og fremst er det viktig å finne ut hvilken sosiale medier- kanal som kan gjenspeile ditt kundesegment og dine interne mål best,  velg deretter det mediet som treffer mest, og start med å fokusere på det. Ifølge tall fra Ipsos er det flere kvinner en menn som bruker Instagram, mens på Twitter er trenden omvendt. Det er et eksemel på at kanalene kan representere en større andel av det segmentet du vil nå ut til. Disse type statistikkene er lurt å sette seg inn i før man velger en kanal å markedsføre bedriften sin på. 

Kilde: https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

I dette innlegget skal jeg gi dere noen gode tips til hvordan man kan få bedre resultater for sin bedrift gjennom Instagram. Det er veldig forskjellige grunner til hvorfor bedrifter er til stede på Instagram. For noen er det for å vise synlighet, mens andre har fokus på å drive trafikk til sitt eide medie for eksmpel en nettside. Andre ting som også spiller en rolle er hvilket kundesegment man har og hvordan det vi påvirke måten man bruker Instagram på. I de samme tallene fra Ipsos som er nevnt tidligere er det 36% av befolkningen som bruker Instagram daglig. De fleste er 18-29 år, og kvinner, men prosenten på de fra 30-60 år som bruker Instagram daglig er også høy.

Kilde: https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

Her er noen tips til effektiv bruk av Instagram for din bedrift:

1. Bedriftprofil

Det man bør gjøre før alt annet er å opprette en bedriftprofil. Her får man tilgang til målinger, statistikker, segment og annonseringer. Man kan også følge med på hva som engasjerer mest og når brukerne som følger deg er mest aktive. 

2.Finn de mest relevante #-taggene.

Finn ut hvilket emneknagger din målgruppe søker mest opp. På instagram kan man også følge emneknagger, noe som gjør det svært viktig å finne ut hvilke emneknagger som kan gi høyest sannsynlighet. Det er også viktig at man bruker emneknagger som passer til det du legger ut, det gjør at brukerne finner det de leter etter. Husk samtidig at du ikke vil bruke for store emneknagger, det kan gjøre at man forsvinner i massen, etterhvert som emneknaggen blir lagt ut.

3. Kanalstrategi- blikkfang og rød tråd.

Instagram fokuserer på bilder og videoer framfor tekst, noe som gjøre at det estetiske og visuelle er veldig viktig. Strev mot en rød tråd, som går med din bedrift, og som gjøre kontoen din ren og oversiktlig. Hvordan vil din bedrift uttrykke seg på kanalen? Hvordan vil dere bli oppfattet? Det kan være lurt å lage seg en kanalstrategi bedriften følger. Gjennom dette kan man også legge en plan for blant annet når man skal poste, og hvor ofte.

Kilde. Vår bedrift RE-TO.com instagram, @reto.c0m

4. Bruk Instagram-stories for kommunikasjon.

Instagram-stories er perfekt for å skape en dialog mellom deg og kunden, samt engasjere brukere. Her kan man blant annet ha undersøkelser av forskjellige typer. En bedriftkonto på Instagram gjør også at du kan dykke dypt inn i din følger-skare, og se hvilket segment du trekker, og hvem som følger med på blant annet storiene dine. 

5. Biografi og SEO 

Biografien på kontoen din er en viktig faktor. Det er ikke mange ord å gå på, men det viktig å skrive hva dere kan tilby. Her kan man legge til link til egne medier, eller noe annet relevant. Dere kan også legge inn emneknagg i bioen. Det beste er å legge til et par emneknagger dere ofte bruker. Ikke glem å tenke på SEO når du lager en biografi, inkluder søkeord som er relevante for din bedrift. 

6. Annonsering

Dette er noe som har blitt en nødvendighet for de fleste bedrifter på Instagram for å vise seg frem. Instagram gjør det enkelt for bedrifter og kjøpe seg en plass i «feeden», noe som kan være veldig lurt. For å finne ut hvordan du kan effektivt bruke budsjettet ditt er annonsering et lurt felt og sette seg litt inn. Her er noen kurs du kan ta for å få en bedre oversikt over hvordan annonsering på sosiale medier kan være:

Mange tror at det hjelper å kjøpe følgere, men det gjør det ikke, derfor er de mye bedre å bruke de pengene på annonsering. Det er også viktig å poste jevnt, og ha en aktiv konto. Lik andre bilder, kommentere og tagg andre bedrifter i samme bransje i ditt innhold. Svar på kommentarer og meldinger i innboks. Instagram og netthandel fortsetter å blir større, så det kan være en god invistering både av penger og tid. 

Lykke til!

 

KILDER: 

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://www.metrobranding.no/aktuelt/hvordan-skape-engasjement-pa-instagram/

https://www.mediaveien.no/2020/03/6-gode-tips-om-markedsforing-pa-instagram/

https://blogg.faerdermarketing.no/komplett-guide-suksess-med-bedriften-din-instagram-i-2018

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *