Hvordan kan du enklest mulig bli god på SEO?


SEO er forkortelse for søkemotoroptimalisering. Du har kanskje hørt ordet før, men det er ikke så lett å vite hva  det egentlig er. I dette innlegget skal jeg forsøke å forklare deg hva det er, og hvordan du kan bruke det på best mulig måte for å skape resultater. 

Hva er søkemotoroptimalisering?

Kilde: https://www.blueweb.no/seo-byra/

Kort forklart hjelper SEO brukere til å finne det de er ute etter. Når man har store søkemotorer som Google, kan det å skrive inn ett ord gi svært mange forskjellige resultater, og man må lete rundt i et hav av artikler, nettsider og andre innlegg for å finne det man egentlig er ute etter. Teknisk sett bruker søkeoptimalisering roboter som søker gjennom alt som kan være relevant for søket du gjør, og dermed gir deg de mest relevante resultatene. Man kan si at SEO gjør deg en veldig stor tjeneste ved å hjelpe deg orientere deg rundt på det uendelig internettet. SEO er på mange måter det som gir deg organisk søk, og det finnes tiltak du kan gjøre som kan gi nettbutikken din flere treff helt gratis.

Effektiv bruk av SEO

Hvordan man bygger opp nettsiden sin vil ha en stor påvirkning på SEO. Derfor er det viktig å vite hva som kan få din nettside høyt opp på søk som kan være relevante. Ved å ha en nettbutikk som er tydelig og enkel på det som er ditt fokus vil sjansen for å komme på organisk søk bli større. Jeg vil derfor gi noen tips til hva du direkte kan gjøre med din nettside for å gjøre den bedre egnet for SEO og organisk søk.

Tips til optimalisering av nettsiden(SEO):

  • URL-adressen- Det er en stor fordel om URL-adressen er tydelig på hvilken side man er innpå. Har man for eksempel flere menyer på nettsiden sin, er det viktig at URL samsvarer med menynavnet, isteden for at det er den opprinnelige URL med tegn eller bokstaver som ikke sier noe om hvor man befinner seg på nettsiden. For eksempel på nettsiden vi i RE-TO har bygget, vil URL inn på et produkt se slik ut: https://re-to.com/products/black-green-linen. Her er menyen og underkategoriene tydelige som gjør at man skjønner litt om hva som befinner seg på denne siden. Det gjør det lettere for SEO å finne fram til siden. 
  • Overskrifter og titler- Overskrifter og titler har veldig mye å si for SEO. Det anbefales å bruke H1 for de viktigste overskriftene, og deretter H2, H3 ut fra hvor viktige de forskjellige titlene og overskriftene. Det søkeordet du vil skal relateres til SEO og organisk søk bør være i en H1-overskrift. Finn en god tittel som er innbydende, men ikke misvisende! Det er viktig at titlene er presise og tydelige, så man ikke sløser bort antall ord på noe som ikke er relevant. 
  • Innhold- Prøv å svar på problemstillingen i overskriften, og skriv engasjerende rundt dette. Struktur er viktig her, så brukerne finner effektivt fram til det de lurer på. Prøv å rette teksten mot det brukerne lurer på og vil ha.
  • Ikke kopiere- Duplikat av andre sier gjør det vanskelig for SEO å rangere hvilken av dem som skal komme opp først på søk. En tekst som består av unikt innhold, vil derfor skille seg mer ut, og gi flere treff dersom den først blir fanget opp av SEO. Likt innhold på flere sider vil også bli sett på som spam av Google.

Kilde:https://medienor.no/sokemotoroptimalisering-slik-knuser-du-konkurransen-med-seo/

Det er også grep man kan gjøre utenfor nettsiden sin som vil øke treffene på organisk søk, og gjøre den til en lett side for SEO å rangere. Hvordan brukerne liker nettsiden din har mye påvirkning på SEO. Her kommer noen tips til hva du kan gjøre utenfor nettsiden:

  • Bygge tillit- Hvilket forhold andre har til din nettside eller bedrift, har mye å si for SEO. Derfor er det viktig å bygge tillit til brukerne over tid. De sidene som har mange klikk og er godt likt vil bli rangert høyere. 
  • Sosiale medier- Litt videre bygging av punktet over. Om kontoer på Instagram eller andre plattformer deler innhold ditt vil dette gi gode indikatorer til SEO. Hvem som deler siden din vil også ha noe å si. Gode omtaler fra profesjonelle i samme bransje er viktig, og dette vil SEO plukke opp. 
  • Nettverk og synlighet- For at disse punktene over skal skje, er det viktig å være synlig og aktiv på forskjellige plattformer. Ta gjerne i bruk Linkedin og del dine artikler eller produkter fra nettsiden din på Facebook og Instagram. Vær åpen for tilbakemeldinger og evaluere siden din over tid. 

For å gjøre det bra på SEO er det viktig at nettsiden din er optimalisert. Det kan være lurt å gå igjennom alle punktene, for at ditt nettsted skal få mest mulig treff og bli høyt rangert på Google-søk. Det kan også være fint å være oppmerksom på dette når man selv søker på Google, hvilke sider som kommer opp først på organisk søk, og prøve å se på hvorfor akkurat denne siden kommer så høyt opp, og om du selv fant det du så etter. Prøv deretter å søk opp ord som kan relateres til din egen side, og se prosessen utenfra som en bruker.  SEO handler stort sett om synlighet, og hvordan du kan legge til rette  for at din nettside skal bli mest mulig eksponert. 

Kilder:

https://www.techweb.no/blogg/hva-er-s%C3%B8kemotoroptimalisering?

2021- https://nettrafikk.no/sokemotoroptimalisering/sokemotoroptimaliseringtips/

Omega Media- https://www.omegamedia.no/digital-markedsforing/sokemotoroptimalisering/seo-oslo

2020- https://www.blueweb.no/seo-byra/


Ett kommentar til “Hvordan kan du enklest mulig bli god på SEO?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *